Çeşitli araştırma alanları onu Petite Friture, Fontana Arte, Molteni gibi markalarla ürün tasarımı alanında; Angelin Preljocaj, Established & Sons ve Galeries Lafayette ile özellikle sahne tasarımı (scénographie) alanında; ayrıca Musée des Arts Décoratifs ve Saint-Étienne Tasarım Bienali ile video alanında çalışmaya yönlendirmiştir. Paris’te yaşamaktadır ve çalışmalarını sürdürmektedir.
Bir nesneyi dönüştürücü bir şekilde değiştirmek, sıradan bir projenin; sadece özünü, hafifliğini ve başlangıçtaki fikrin şiirselliğini koruyan, gerçekçi bir şeye evrilmesi sürecidir. Bu süreç tamamlandığında, proje kozasından çıkarak tamamlanmış bir obje haline gelir; kullanıcının özel kullanımı için tasarlanmış ve kendi ayakları üzerinde duran bir varlık olur.
Ekolojik sanat” olarak da bilinen sanatsal upcycling, geri kazanılmış malzemelerin veya nesnelerin yeni sanatsal yaratımlara dönüştürülmesini içeren bir sanat pratiğidir. Geri dönüşümün aksine, geri dönüşüm malzemeleri temel elementlerine indirgerken, upcycling malzemeleri estetik ve işlevsel değere sahip nesnelere dönüştürür.
Upcycling sanatçıları; plastik şişeler, ambalajlar, gazeteler, lastikler, paletler, giysiler ve daha birçok geri kazanılmış malzemeyi kullanır. Bu malzemelere yeni bir hayat vererek onları yeni nesnelere dönüştürmeyi ve onlara yeni bir amaç kazandırmayı amaçlarlar.
Sanatsal upcycling genellikle çevre bilinci ve sürdürülebilirlikle ilişkilendirilir. Geri kazanılmış malzemeleri kullanarak atıkları azaltır ve doğal kaynakların korunmasına katkıda bulunurlar. Ayrıca, malzemelerin yeniden kullanımının önemine dikkat çekmeyi ve yaratıcılığı bu doğrultuda teşvik etmeyi hedeflerler. Son yıllarda giderek popülerleşen bir sanat formudur; dünya genelinden sanatçılar geri kazanılmış malzemelerden benzersiz ve etkileyici sanat eserleri yaratmaktadır. Örnekler arasında heykeller, enstalasyonlar, tablolar, takılar ve daha fazlası bulunur.
Tek bir vizyona bağlı kalmak istemediğimiz, aksine çeşitliliği ve karşılaşmaları varoluş nedenimiz olarak benimsediğimiz için, insan ile malzeme arasındaki özgün karşılaşmaların ürünü olan benzersiz koleksiyonlar üzerinde çalışmayı arzu ediyoruz; çünkü bolluk asla sıkıcı olamaz.
Sanatsal upcycling projesi Les MetamorFoses aracılığıyla Longchamp, kendisi için değerli olan bir misyon ve değerlere sahip olduğunu ortaya koymuştur. Samimi ve enerjik bir yaklaşımdan doğan Les MetamorFoses, sürdürülebilirlik, zanaatkârlık mükemmeliyeti, yaratıcı merak ve sanatsal bilgi birikimine odaklanan, hem gerçekçi hem de iyimser bir girişimdir. İyi tasarlanmış, özgün, çevreyi koruyan ve kusurları değerli kılan nesneler yaratmayı amaçlar. Kısacası, çağın ruhuna uygun objeler üretir.
Longchamp her zaman adil, sorumlu ve sürdürülebilir üretime bağlı kalmış ve Les MetamorFoses’un kolektif ve cesur girişimini hayırsever sponsorluk yoluyla desteklemiştir. Böylece Fransız sanat ve zanaatının tanıtımına bir kez daha katkıda bulunmuştur. 2022 yılında Les MetamorFoses tarafından elde edilen tüm gelir, otizmli yetişkinlerin bakım ve yaşam kalitesinin iyileştirilmesi için çalışan Amis d'Arthur derneğine bağışlanmıştır.
Longchamp MetamorFoses Ödülü, Longchamp Sanat Yönetmeni Sophie Delafontaine tarafından verilmiş ve jüri başkanlığını üstlenmiştir. Jüri; sanatçı Sheila Hicks, Ecole de Camondo Direktörü René-Jacques Mayer ve Artcurial Genel Sekreteri Axelle Givaudan’dan oluşmuştur. Ödül, bu özel etkinlik için bir araya gelen ve alabaster kırıntıları ile terk edilmiş pirinç borulardan oluşan “Alba” adlı heykeli tasarlayan, tanınmış tasarımcı Constance Guisset ve Macheret sanat dökümhanesinin başkanı Paul Macheret ikilisine verilmiştir. Denge oyunlarıyla hafiflik kazanan, güzelliği ve sadeliğiyle büyüleyen bu sanat eseri, sanatçı ile zanaatkâr iş birliğinin mükemmel bir örneğidir; zira sanatçının yaratıcılığı, zanaatkârın bilgi ve ustalığıyla hayat bulmuştur.
Trendlerin ve modanın ötesinde, sanat her şeyden önce sonsuz bir yeniden başlangıçtır. Longchamp ile zaman sanatına davetlisiniz!