longchamp-marcelgitard

SEBZE BAHÇESİNİN PALETİ, ALAIN PASSARD’IN MENÜSÜNE VE LONGCHAMP KOLEKSIYONUNA İLHAM VERİYOR.


Doğadan ve sebze bahçesinden ilham alan 2025 yaz koleksiyonu “Vivez au Vert!” Longchamp tarafından hayal edilen samimi bir akşam yemeğiyle hayat buldu. 20 Şubat’ta Paris’te, Longchamp dostları, yıldızlı şef Alain Passard’ın bitkisel mutfağını tatmak üzere bir araya geldi.

Tüm bu renklere baktığınızda bir şeyler yaratma isteği uyanıyor. Ben uyum yaratmak istiyorum. Sebze bir sanat eseridir.

Sophie Delafontaine, Longchamp’ın sanat yönetmeni, şef Alain Passard ile 25 yıl önce, Longchamp'ın 50. yıl kutlamaları sırasında tanışmıştı. Sebze bahçesinden ilham alan bu yeni koleksiyonun lansmanını kutlamak için şef, kendi bahçelerinin hazinelerini ön plana çıkardı. Longchamp’ın imzası niteliğindeki yeşil tonu, mevsim sebzeleriyle hazırlanan bir tartta yer alan pırasanın geçişli tonlarıyla hayat buldu.


“Sebzeyi bir grand cru’ya dönüştürmek” — işte Alain Passard’ın Paris 7. bölgedeki Michelin yıldızlı restoranı L’Arpège’de benimsediği felsefe. Sophie Delafontaine ve Peggy Frey, Longchamp Family için bu restorana konuk oldu. Öncü bir yaklaşım benimseyen şef, 2001 yılında kırmızı eti menüsünden çıkararak sebzeleri tabaklarının merkezine aldı ve böylece gastronomiye taptaze bir soluk ve renk kattı.

Bitki temelli mutfağın öncüsü Alain Passard’ın menüleri, sebze bahçelerinden her gün gelen ürünlere göre mevsimlerle birlikte evrilir. Ürünlerin mevsimselliğine saygı duymak, onu sürekli olarak yeniden düşünmeye ve yaratmaya zorlar: “Mevsimler çocuklar gibidir: hepsini severiz.” Doğanın mucizelerine yaratıcılığını katan şef, duyulara hitap eden bitki temelli bir yolculuk sunar: “Tüm bu renklere baktığınızda bir şey yaratmak istersiniz. Ben uyum yaratmak istiyorum. Sebzeler birer sanat eseridir.” Ne de olsa, ilk tat gözle başlar.


Enginarın etli yeşili, havucun parlak turuncusu, pancarın koyu kırmızısı… Her mevsim, bu renkler pazar tezgahlarını süsler ve tabaklara canlı tonlarıyla hayat verir. Bu bolluk, Sophie Delafontaine’i hazır giyim ve deri ürünlerinde bu dünyayı keşfetmeye yönlendirdi. Hem zarif hem de canlandırıcı olan bu koleksiyonun renkleri, doğaya özlem duyan Parislileri süslüyor. Parisliler kırsalda yeniden enerji topluyor, “yeşil yaşam”ı benimsiyor ve bitmek bilmeyen çeşitliliğe sahip sebze bahçelerinin bereketini kutluyor.

Bu sebze bahçesinin kalbine yapılan yolculuğu uzatmak için Alain Passard, “Vivez au Vert !” koleksiyonuna ilham veren sebzeleri yücelten bir tarif paylaşıyor. Moda ile bitki temelli gastronomiyi bir araya getirmenin leziz bir yolu. Afiyet olsun!