Limon Otu Yağlı Mısır Kreması


Şef Vero Gómez tarafından, Madrid


 sef-alex
Mısır Kreması İçin:
  • 4 adet haşlanmış mısır koçanı
  • 1 küçük soğan
  • Yaklaşık 500 ml tavuk ya da sebze suyu
  • 200 ml Hindistan cevizi sütü
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • Tuz ve karabiber (damak zevkine göre)

  • Limon Otu Yağı İçin:
  • 100 ml zeytinyağı
  • 2 sap limon otu
  • Tuz (damak zevkine göre)

  • Mühürlenmiş Mısır Parçası İçin:
  • 1 adet mısır koçanı
  • Tuz ve karabiber (damak zevkine göre)
  • 1.Mısır Kremasını Hazırlayın

    • Büyük bir tencerede tereyağını orta ateşte eritin. İnce doğranmış soğanı ekleyin, tuzla tatlandırın ve yumuşayıp şeffaflaşana kadar pişirin.
    • Mısır tanelerini ekleyin ve yaklaşık 2-3 dakika soteleyin.
    • Tavuk veya sebze suyunu ekleyin ve karışımı kaynamaya bırakın. Ardından altını kısın ve yaklaşık 10-15 dakika hafifçe kaynatın.
    • Karışımı el blenderı veya stand blender ile pürüzsüz olana kadar çekin. Daha ince bir kıvam isterseniz biraz daha et suyu ekleyebilirsiniz.
    • Aynı blenderda hindistan cevizi sütünü ekleyin ve birkaç dakika daha karıştırın. Daha ipeksi bir doku için karışımı süzebilir ya da olduğu gibi bırakabilirsiniz.
    • Tadına bakın ve tuzunu ayarlayın.

    2.Limon Otu Yağını Hazırlayın

    • Limon otu saplarını küçük parçalara kesin ve bir bıçağın tersiyle hafifçe ezin ki yağları çıksın.
    • Küçük bir tavada zeytinyağını kısık ateşte ısıtın ve limon otlarını ekleyin. Çok düşük ateşte yaklaşık 10 dakika demleyin.
    • Yağı süzün, limon otu parçalarını atın. Demlenmiş limon otu yağını küçük bir kavanozda saklayın.

    3.Mısır Parçasını Mühürleyin

    • Sunum için, bir mısır koçanından küçük bir parça kesin; bazı taneleri bütün halde kalsın.
    • Tuz ve karabiberle tatlandırın, ardından mutfak pürmüzü ile üzerini hafifçe kızartarak dumanlı ve altın rengi bir görünüm verin.
    sef-alex