1.Mısır Kremasını Hazırlayın
- Büyük bir tencerede tereyağını orta ateşte eritin. İnce doğranmış soğanı ekleyin, tuzla tatlandırın ve yumuşayıp şeffaflaşana kadar pişirin.
- Mısır tanelerini ekleyin ve yaklaşık 2-3 dakika soteleyin.
- Tavuk veya sebze suyunu ekleyin ve karışımı kaynamaya bırakın. Ardından altını kısın ve yaklaşık 10-15 dakika hafifçe kaynatın.
- Karışımı el blenderı veya stand blender ile pürüzsüz olana kadar çekin. Daha ince bir kıvam isterseniz biraz daha et suyu ekleyebilirsiniz.
- Aynı blenderda hindistan cevizi sütünü ekleyin ve birkaç dakika daha karıştırın. Daha ipeksi bir doku için karışımı süzebilir ya da olduğu gibi bırakabilirsiniz.
- Tadına bakın ve tuzunu ayarlayın.
2.Limon Otu Yağını Hazırlayın
- Limon otu saplarını küçük parçalara kesin ve bir bıçağın tersiyle hafifçe ezin ki yağları çıksın.
- Küçük bir tavada zeytinyağını kısık ateşte ısıtın ve limon otlarını ekleyin. Çok düşük ateşte yaklaşık 10 dakika demleyin.
- Yağı süzün, limon otu parçalarını atın. Demlenmiş limon otu yağını küçük bir kavanozda saklayın.
3.Mısır Parçasını Mühürleyin
- Sunum için, bir mısır koçanından küçük bir parça kesin; bazı taneleri bütün halde kalsın.
- Tuz ve karabiberle tatlandırın, ardından mutfak pürmüzü ile üzerini hafifçe kızartarak dumanlı ve altın rengi bir görünüm verin.