Şef Tommaso Arrigoni tarafından, Innocenti Evasioni, Milano
Tutku, hassasiyet ve yeniden keşfetme cesareti
Malzemeler:
4 adet enginar
1 diş sarımsak
1 adet defne yaprağı
Beyaz şarap (miktar tercihe göre)
Siyah zeytin tozu (servis için)
150 g olgunlaştırılmış Fontina DOP peyniri
500 g krema
150 g rondodan geçirilmiş bayat ekmek
50 g haşlanmış kuru domates
5 g rezene tohumu (ezilmiş)
30 g çekirdeği çıkarılmış Taggiasca zeytini
Tuz, karabiber, sızma zeytinyağı
Gerekirse su
Yapılışı:
Enginarları temizleyin. Defne yaprağı, sarımsak ve beyaz şarap ile birlikte soteleyin. Hızla soğutun ve buzdolabında saklayın. Kremayı kaynatın, Fontina peynirinin üzerine dökün ve pürüzsüz bir krema elde edene kadar blendırdan geçirin. İnce bir süzgeçten geçirin, bir sifon şişesine aktarın, iki gaz kapsülüyle şarj edin ve sıcak tutun.
Ekmek kırıntılarını doğranmış kuru domates ve zeytinle karıştırın, ezilmiş rezene tohumlarını ekleyin. Karışım hafif nemli ama hâlâ gevrek kalacak şekilde biraz suyla ıslatın.
Servis tabağının tabanına bir kaşık baharatlı ekmek karışımı yerleştirin, önceden ısıtılmış enginarı üstüne oturtun ve Fontina köpüğüyle kaplayın. Siyah zeytin tozuyla süsleyerek servis edin.
Sepetinizde {{PopupAddToCartVueModal.TotalItems}} ürün bulunmaktadır.Favorilerim sayfasında {{PopupAddToCartVueModal.TotalItems}} ürün var.{{PopupAddToCartVueModal.TotalItems}} devam eden açık artırma var