Enginar Kalbi Fondanı


Şef Tommaso Arrigoni tarafından, Innocenti Evasioni, Milano


 sef-tommaso-arrigoni

Tutku, hassasiyet ve yeniden keşfetme cesareti

Malzemeler:

  • 4 adet enginar
  • 1 diş sarımsak
  • 1 adet defne yaprağı
  • Beyaz şarap (miktar tercihe göre)
  • Siyah zeytin tozu (servis için)
  • 150 g olgunlaştırılmış Fontina DOP peyniri
  • 500 g krema
  • 150 g rondodan geçirilmiş bayat ekmek
  • 50 g haşlanmış kuru domates
  • 5 g rezene tohumu (ezilmiş)
  • 30 g çekirdeği çıkarılmış Taggiasca zeytini
  • Tuz, karabiber, sızma zeytinyağı
  • Gerekirse su

  • Yapılışı:

    • Enginarları temizleyin. Defne yaprağı, sarımsak ve beyaz şarap ile birlikte soteleyin. Hızla soğutun ve buzdolabında saklayın. Kremayı kaynatın, Fontina peynirinin üzerine dökün ve pürüzsüz bir krema elde edene kadar blendırdan geçirin. İnce bir süzgeçten geçirin, bir sifon şişesine aktarın, iki gaz kapsülüyle şarj edin ve sıcak tutun.

    • Ekmek kırıntılarını doğranmış kuru domates ve zeytinle karıştırın, ezilmiş rezene tohumlarını ekleyin. Karışım hafif nemli ama hâlâ gevrek kalacak şekilde biraz suyla ıslatın.

    • Servis tabağının tabanına bir kaşık baharatlı ekmek karışımı yerleştirin, önceden ısıtılmış enginarı üstüne oturtun ve Fontina köpüğüyle kaplayın. Siyah zeytin tozuyla süsleyerek servis edin.
    sef-tommaso-arrigoni