Arka Bahçe


Şef Chudaree Debhakam (Tam) tarafından, Baan Tepa


 sef-alex

Tam Chudaree Debhakam, yerel malzemelere, sürdürülebilirliğe ve yaratıcı mutfak anlayışına odaklanan Michelin yıldızlı fine-dining restoran Baan Tepa Culinary Space’in sahibi ve baş şefidir.


Tam, iki Michelin yıldızına layık görülen ilk Taylandlı kadın şef olarak uluslararası alanda tanınmıştır. İlk kez, Top Chef Thailand yarışmasının en genç katılımcısı ve kazananı olarak dikkatleri üzerine çekmiştir.


Baan Tepa’daki çalışmaları, Tay mutfağının zenginliğini ve kültürel çeşitliliğini yansıtan, anlamlı gastronomik deneyimler yaratma arzusu ve sürdürülebilirliğe olan bağlılığı ile şekillenmektedir.

Malzemeler:
  • Nam prik kai kem (tuzlu yumurtalı acı biber ezmesi)
  • Yengeç salatası
  • Turşulanmış soğan
  • Chayote (yeşil armut kabağı)
  • Baby cos marul
  • Hardal yaprakları
  • Yeşil deniz fasulyesi (green seablite)
  • Kızarmış balık
  • Taze soğan
  • Lime jel

  • YAPILIŞI
    • Acı biber ezmesi için: Tuzlu yumurtayı, acı biber, sarımsak ve portakal ile birlikte blenderdan geçirerek ezme haline getirin.

    • Yengeç salatası için: Yengeç etini, yengeç ezmesini ve yumurta beyazını blenderdan geçirin, damak tadına göre baharatlayın. Buharda pişirin.

    • Mavi yengeci buharda pişirin, kabuklarını ayıklayın ve etini çıkarın. Yengeç etini bir sosla tatlandırın.

    • Chayote, baby cos, hardal yaprakları ve yeşil deniz fasulyesini lime (misket limonu) sosu ile harmanlayın. Servis tabağına “arka bahçe” görünümü verecek şekilde yerleştirin.

    • Üzerine kızarmış balık, taze soğan ve lime jeli ekleyerek sunumu tamamlayın.
    sef-alex