Petit Pois


Şef SU Kim Hock tarafından, Restaurant Au Jardin, Penang


Şef heewon lim

"Narince ve tatlı, petit pois yaz mevsiminin özünü yakalar."

YEŞİL KÖRİ

A Bölümü - Baharat Bazı

  • 150g Galangal
  • 150g Limon otu
  • 150g Arpacık soğanı
  • 150g Sarımsak
  • 150g Yeşil biber
  • 10g Kişniş
  • 30g Kaffir lime yaprağı
  • 50g Tay fesleğeni
  • 5g Kimyon tozu
  • 500ml Mısır yağı

  • B Bölümü - Köriler

  • 100g Baharat bazı
  • 300g Tavuk suyu
  • 5g Şeker
  • 5g Tuz
  • 0.5g Kırmızı biber tozu
  • 1g Karabiber
  • 1g Kimyon tozu
  • 30g Hindistan cevizi sütü
  • 30g Tay fesleğeni
  • 13g Limon suyu

    • Tüm malzemeleri yönetilebilir parçalara doğrayın. Havan ve tokmakla baharatları macun haline getirin.
    • Macunu ısıtın, kalan tüm malzemeleri ve baharatları ekleyin.
    • Yaklaşık 5 dakika pişirin ve en son taze Tay fesleğenini ekleyin.
    • Karışımı blenderdan geçirin ve ince bir süzgeçten süzün.

    PETİT POİS KREMASI

    A Bölümü - Suyu

  • 200g Petit pois (bezelye)
  • 200g Su

  • B Bölümü - Krema

  • 138g Petit pois suyu
  • 5g Gül unu
  • 2g Tuz
  • 40g Tereyağı
  • 1 adet Jelatin

    • Donmuş petit pois’u su ile blenderdan geçirin.
    • İnce bir süzgeçten süzün.
    • Gerekli miktarı ölçün, unu ve tuzu ekleyip koyulaşana kadar ısıtın.
    • Koyulaştıktan sonra karışımı soğutmak için soğuk tereyağı ve önceden ıslatılmış jelatini ekleyin.
    • Tekrar ince süzgeçten geçirip istediğiniz kalıba dökün.
    • Kullanıma hazır olana kadar dondurun.

    BEZELYE KRİSPİ
  • 250g Islatılmış sago (oran 1:1)
  • 200g Petit pois suyu
  • 3g Tuz

    • Bu malzemeleri karıştırıp mikrodalgada şeffaflaşana kadar yaklaşık 1 dakika ısıtın.
    • Karışımı Silpat üzerine yayın ve düşük sıcaklıkta fırında veya kurutucuda kurutun.
    • Kuruduktan sonra biraz su ekleyin ve bezelye krispini 160°C’de yağda kızartın.
    Şef Heewon Lim