Milan Usulü Portobello Mantarı


Yanında İtalyan Radicchio ve Cicori Salatası, Miso ve Haşhaş Tohumu Sosu ile


Şef Sophia Roe tarafından, Apartment Miso, New York


 sef-sophia-roe

Hiçbir bahçe teması, mantarların gücünden yoksun olamaz. İnsanlar, gezegenin sağlığının ne kadar mantarlara bağlı olduğunun farkında değil. Mantarlar, besinleri geri dönüştürmenin en mükemmel yoludur, karbon azaltımında kritik bir rol oynar ve tüm bitki büyümesini teşvik eder. Mantarları bitki odaklı bir menüye dahil etme fırsatım olduğunda, kesinlikle bunu yaparım. Portobello mantarı bazlı ana yemek, mantarları herhangi bir menüye dahil etmenin harika heyecan verici bir yoludur ve ekstra puanlar, ne kadar lezzetli olduğuyla kazanılır!

Portobello Mantar Milanese ve Limonlu Beurre Blanc Sosu


Tarif Miktarı: 4 kişilik

Marinad İçin:
  • 2 yemek kaşığı ince doğranmış sarımsak
  • 2 yemek kaşığı yeşil soğan (beyaz ve açık yeşil kısımlar)
  • 1 yemek kaşığı doğranmış taze kekik
  • 1 yemek kaşığı hindistancevizi aminosu
  • 1 yemek kaşığı miso
  • 1/2 çay kaşığı kimyon
  • 1 limonun suyu ve rendesi
  • 1/2 su bardağı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı kosher tuzu
  • 1/4 çay kaşığı karabiber
  • 4 adet ekstra büyük portobello mantarı

  • Paneleme ve Kızartma İçin:

  • 1 su bardağı un
  • 2 büyük yumurta, çırpılmış
  • 3 yemek kaşığı tam yağlı süt
  • 1 1/2 su bardağı panko ekmek kırıntısı
  • 1/2 su bardağı ince rendelenmiş parmesan
  • 1 yemek kaşığı doğranmış yeşil soğan (yeşil kısımlar)
  • 1 yemek kaşığı doğranmış düz yapraklı maydanoz
  • 1 çay kaşığı sarımsak tozu
  • 1 yemek kaşığı besin mayası
  • 1 çay kaşığı soğan tozu
  • Kosher tuzu (tatlandırmak için)

  • Hazırlık Notları:

    • *Kızartmak için nötr yağ kullanın.
    • *Unun içine tuz ve karabiber eklemeyi unutmayın.

    Hazırlık:

    • Marinasyon: Fırını 350°F (yaklaşık 175°C) derecede ısıtın. Sarımsak, yeşil soğan, kekik, hindistancevizi aminosu, miso, kimyon, limon kabuğu rendesi, tuz ve karabiberi küçük bir kasede karıştırın. Ardından limon suyu ve zeytinyağını çırpın. Mantarların saplarını kesip, şapka altındaki solucanları kaşıkla nazikçe temizleyin. Mantarları fırın tepsisine yerleştirin, her iki tarafını marinad ile bolca fırçalayın. Mantarlar sap tarafı yukarıda olacak şekilde, kalan marinadı üzerine gezdirin. Mantarları biraz bastırarak düzleştirin ve 30 dakika marine olmaya bırakın. Ardından mantarları 22 dakika boyunca, yarıda çevirerek, fırınlayın. Fırından çıkarın ve soğumaya bırakın.

    • Paneleme: Unu geniş bir tabağa koyun, tuz ve karabiber ile tatlandırın. Çırpılmış yumurtaları ve sütü başka bir geniş tabağa koyun. Üçüncü bir tabağa panko ekmek kırıntılarını, parmesan, maydanoz, doğranmış yeşil soğan, sarımsak tozu, soğan tozu ve tuz-karabiberle karıştırın. Mantarları bir kez daha nazikçe düzleştirin ve sırasıyla önce una, sonra yumurtaya ve en son panko karışımına bulayın. Tüm mantarları tamamen kapladığınızdan emin olun. Hazırladığınız mantarları temiz bir fırın tepsisine yerleştirip, buzdolabında 1 saat ya da gece boyunca bekletin. Mantarları buzdolabında üzerini kapatarak saklayın.

    • Kızartma: Büyük bir tavaya (12-14 inç) orta ateşte yeterli miktarda yağ ekleyin. Yağ 350°F (yaklaşık 175°C) sıcaklığa geldiğinde, mantarları gruplar halinde kızartın, her iki tarafı altın rengini alana kadar, 3-4 dakika kadar pişirin. Kızaran mantarları tuz ile tatlandırın ve mikro yeşilliklerle süsleyin.

    Limonlu Beurre Blanc Sosu


    Malzemeler:
  • 3 yemek kaşığı ince doğranmış şalot
  • 1 1/2 yemek kaşığı limon suyu
  • 1 1/2 yemek kaşığı lime suyu
  • 3 yemek kaşığı kuru beyaz şarap
  • 1 1/2 çay kaşığı beyaz tane karabiber (ezilmiş)
  • 2 yemek kaşığı ağır krema
  • 113g tereyağı, küçük parçalara kesilmiş
  • 2 çay kaşığı limon kabuğu rendesi
  • 1 yemek kaşığı lime kabuğu rendesi
  • Kosher tuzu (tatlandırmak için)

  • Hazırlık:
    • Beurre blanc sosunu hazırlamak için, şalot, limon suyu, lime suyu, beyaz şarap ve karabiberi küçük bir tavaya koyun ve karıştırın. Orta ateşte pişirerek sıvıyı yarıya kadar azaltın. Ardından karışımı süzerek orta büyüklükte bir sos tavasına aktarın ve ağır kremayı ilave edin.

    • Sosu orta-düşük ateşte ısıtın. Tereyağını birer birer ekleyin ve sürekli çırparak karıştırın. Tüm tereyağı tencereye eklenene kadar çırpmaya devam edin. Sos kalınlaşana kadar pişirin, ancak kaynamamasına dikkat edin. Eğer kaynamaya başlarsa, tencereyi ocaktan alın ve hızla soğuması için bir parça tereyağı ekleyin. Sosu ocaktan alın, tadına bakın ve gerekirse tuz ekleyin. Limon ve lime kabuğu rendesini ekleyin. Sosu sıcak tutun.

    İtalyan Radicchio ve Cicori Salatası


    Malzemeler:
  • 5–6 su bardağı karışık kış cicorileri
  • 1 adet Granny Smith elması (ince dilimlenmiş)
  • 1/2 su bardağı hurma (ince doğranmış)
  • 1/2 su bardağı doğranmış şekerli ceviz
  • 1/2 su bardağı ince dilimlenmiş Asiago peyniri
  • 1/2 su bardağı maydanoz yaprakları
  • Kosher tuzu ve karabiber (tatlandırmak için)

  • Miso Haşhaş Tohumu Sosu:
  • 1/4 su bardağı beyaz miso
  • 1 yemek kaşığı hindistancevizi aminosu
  • 1 yemek kaşığı akçaağaç şurubu
  • 2 çay kaşığı Dijon hardalı
  • 1 çay kaşığı soğan tozu
  • 1 çay kaşığı sarımsak tozu
  • 1 limonun suyu ve rendesi
  • 1/3 su bardağı şampanya sirkesi
  • 1/2 su bardağı aquafaba
  • 1 su bardağı üzüm çekirdeği yağı
  • 3/4 çay kaşığı haşhaş tohumu
  • Kosher tuzu ve karabiber (tatlandırmak için)

  • Hazırlık:
    • Miso haşhaş tohumu sosunu hazırlamak için, tüm malzemeleri (yağ ve haşhaş tohumu hariç) bir mikserde karıştırın. Mikseri yüksek hızda çalıştırarak yağı azar azar ekleyin ve tamamen karıştığından emin olun. Sosu tatlandırın, ardından haşhaş tohumlarını ekleyin ve iyice karıştırın. Buzdolabında saklayın.

    • Cicori, Granny Smith elması ve doğranmış hurmaları miso haşhaş tohumlu sos ile karıştırın. Üzerine ceviz, Asiago peyniri dilimleri ve maydanoz yaprakları ekleyin. Son olarak, karabiber serpin ve salatayı servis edin.
    sef-sophia-roe