Kış Domatesli Pancar Salatası, Tuzda Pişmiş Pancar, Kavrulmuş Tohumlar ve Maydanoz Yağı


Şef Skye Gyngel, Evie Henderson, Spring Restaurant, Londra tarafından


Bu canlı yemek, tuzda pişmiş pancarın tatlı topraksı lezzetini, narenciye, kavrulmuş tohumlar ve maydanoz yağından gelen doku ve parlaklık katmanlarıyla bir araya getiriyor.


 sef-zhanxu-li

Malzemeler:


Pancar Püresi İçin:

  • 1 yemek kaşığı kişniş tohumu
  • 1 yemek kaşığı rezene tohumu
  • 1 yemek kaşığı kimyon tohumu
  • 1 yemek kaşığı hardal tohumu
  • 1,5 kg haşlanmış kırmızı pancar
  • 10 adet kavrulmuş Datterini domates
  • 1 demet kişniş (yıkanmış, doğranmış)
  • 1 demet nane (yıkanmış, doğranmış)
  • 1 yemek kaşığı taze rendelenmiş horseradish
  • 3 yemek kaşığı balsamik sirke
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 125 ml koyu kıvamlı Yunan yoğurdu
  • Denizyıldızı tuzu

Maydanoz Yağı İçin:

  • 100 g ıspanak
  • 250 g maydanoz yaprağı
  • 800 ml üzüm çekirdeği yağı
  • Bir tutam tuz

Tohum Karışımı İçin:

  • 100 g ayçekirdeği
  • 100 g keten tohumu
  • 100 g kabak çekirdeği
  • 2 yemek kaşığı anason tohumu
  • 3 tatlı kaşığı kuru pul biber
  • 2 yemek kaşığı akçaağaç şurubu
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Denizyıldızı tuzu

Yemeği Hazırlamak İçin:

  • 2 büyük kış domatesi
  • 2 büyük altın pancar
  • 2 büyük kırmızı-beyaz çizgili pancar
  • 1 kan portakalı (soyulmuş, dilimlenmiş)
  • 2 yemek kaşığı pancar püresi
  • 1 yemek kaşığı tohum karışımı
  • 1 yemek kaşığı maydanoz yağı
  • Kırmızı şarap sirkesi
  • Zeytinyağı
  • Tuz ve karabiber

Hazırlık:


Pancar Püresi İçin:

Kişniş, rezene, kimyon ve hardal tohumlarını kuru bir tavada hafifçe kavurun, ardından ince bir toz haline gelene kadar ezin. Datterini domateslerinin kabuklarını çizin, üzerine kırmızı şarap sirkesi, zeytinyağı, deniz tuzu ve karabiber ekleyin ve 180°C'de yavaşça pişirin. Domatesler büzüşene kadar, ancak yanmadan pişsin. Pancarları haşlayın, yumuşayana kadar pişirin, sonra soyun ve üzerine balsamik sirke, zeytinyağı ve bir tutam tuz ekleyin. Kavrulmuş domatesleri ve bir yemek kaşığı baharat karışımını ekleyin, tatların birleşmesi için karıştırın. Karışımı pürüzsüz bir kıvama gelene kadar karıştırın, ardından Yunan yoğurdu, yaban turpu ve doğranmış otları katın. Baharatları damak tadınıza göre ayarlayın—tatlı, topraksı ve hafifçe baharatlı olmalı.


Maydanoz Yağı İçin:

Ispanak ve maydanozu kaynar suda haşlayın, sonra hemen soğuk suya bırakın. Fazla suyunu sıkarak, üzüm çekirdeği yağı ve bir tutam tuz ile pürüzsüz bir kıvama gelene kadar karıştırın. Karışımı muslin beziyle süzün, böylece parlak ve temiz bir yağ elde edin.


Tohum Karışımı İçin:

Ayçekirdeği, keten tohumu ve kabak çekirdeğini, dövülmüş anason tohumu, pul biber, akçaağaç şurubu, zeytinyağı ve tuz ile karıştırın. Karışımı bir fırın tepsisine yayın ve 180°C'de yaklaşık 30 dakika, her 10 dakikada bir karıştırarak kavurun. Tohumlar altın rengini alıp güzelce kokmaya başladığında pişmiş olurlar.


Sunum İçin:

Domatesleri ve pancarları ince dilimler halinde kesin ve ayrı kaplarda, kırmızı şarap sirkesi, zeytinyağı, tuz ve domateslere biraz karabiber ekleyerek karıştırın. Her tabağa bir kaşık pancar püresi koyun ve üzerine domates dilimlerini, kan portakalı ve pancar dilimlerini yerleştirin. Kavrulmuş tohum karışımını serpin ve etrafına maydanoz yağı gezdirin.

sef-zhanxu-li