ORMAN


Şef Reynold Poernomo tarafından, Jakarta


 sef-reynold-poernomo

Doğanın güzelliğini, toprak tonları ve ormanın serin esintileriyle yakalamak.

KREM PASTA (Crème Pâtissière)

  • 250 g süt
  • 2 yumurta sarısı
  • 55 g şeker
  • 20 g mısır nişastası

    • Sütü orta ateşte kaynama noktasına kadar ısıtın.
    • Yumurta sarısı ve şekeri açık renkli, köpüklü hale gelene kadar çırpın.
    • Mısır nişastasını ekleyip pürüzsüz hale getirin.
    • Sıcak sütü yavaşça karışıma ekleyerek çırpın, tencereye geri alın.
    • Orta ateşte koyulaşana kadar karıştırarak pişirin, soğumaya bırakın.

    Dulce Kreması (Crème Dulce)
  • 90 g karamelize beyaz çikolata
  • 1 bronz jelatin yaprağı
  • 125 g yarı sert çırpılmış krema

    • Çikolatayı 150°C fırında 18 dakika karamelize edin.
    • Jelatini soğuk suda yumuşatın.
    • Krem pasta, jelatin ve çikolatayı blender ile pürüzsüz hale getirin.
    • Soğutun, ardından kremayı 3 partide karışıma yedirin.
    • Sıkma torbasına alın ve buzdolabında saklayın.

    Yuzu Karameli
  • 50 g glikoz (A)
  • 200 g krema
  • 50 g süt (A)
  • 1 vanilya çubuğu
  • 5 g deniz tuzu
  • 95 g şeker
  • 105 g glikoz (B)
  • 70 g tuzsuz tereyağı
  • 40 g yuzu suyu
  • 300 g süt (B)

    • Glikoz (A), krema, süt (A), vanilya ve tuzu ısıtın.
    • Şeker ve glikoz (B)’yi amber rengi olana kadar karamelize edin.
    • Karamel duman çıkarınca tereyağını ekleyin, ardından sütlü karışımı ilave edin.
    • Soğuduktan sonra yuzu suyu ve süt (B)’yi ekleyin.
    • Yarım küre silikon kalıplara dökün, dondurun ve tabanına delik açın.

    Fıstıklı Mousse
  • 45 g beyaz çikolata
  • 25 g fıstık ezmesi
  • 1 bronz jelatin yaprağı
  • 15 g şeker
  • 180 g krema

    • Jelatini yumuşatın, çikolata ve fıstık ezmesi ile benmari usulü eritin.
    • Kremayı şekerle çırpın, yavaşça fıstıklı karışıma yedirin.
    • Yuzu karamel yarım kürelerini mousse’a batırın, “küçük tepe” şeklinde şekil verin.
    • Yağlı kağıda dizip çubukları çıkarmadan dondurun.

    Matcha Keki
  • 4 yumurta sarısı
  • 50 g şeker (A)
  • 4 yumurta akı
  • 120 g şeker (B)
  • 30 g matcha tozu
  • 100 g sıcak su
  • 60 g un

    • Sarıları şeker (A) ile çırpın.
    • Akları şeker (B) ile sert tepecikler oluşana kadar çırpın.
    • Matcha tozunu sıcak suda eritip sarılara ekleyin.
    • Unu ve akları dikkatlice karıştırın.
    • Yağlı kağıda dökün (30×45 cm), 160°C’de 6-8 dakika pişirin.
    • Soğuyunca 4 cm çapta yuvarlaklar kesin, artıkları süsleme için ayırın.

    Matcha-Beyaz Çikolata Kaplama
  • 75 g kakao yağı
  • 150 g beyaz çikolata
  • 4 g matcha tozu

    • Benmari usulü 45°C’ye kadar eritin.
    • Gerekirse blender ile karıştırın.
    • Dondurulmuş tatlıları batırıp kaplayın, çikolatayı akıtın ve şişleri çıkarın.
    • Delikleri ılık kaşıkla düzeltin.

    Yoğurt-Lime Kar
  • 350 g Yunan yoğurdu
  • 2 lime (kabuk rendesi ile)
  • 1 bronz jelatin yaprağı
  • 175 g pudra şekeri
  • 200 g krema
  • 200 g süt

    • Jelatini sütte eritin.
    • Tüm malzemeleri karıştırın, süzün, sifona alın.
    • 3 N2O kartuşu ile şarj edin.

    Mürver Çiçeği Jölesi
  • 300 g su
  • 200 g mürver şurubu
  • 30 g portakal çiçeği suyu
  • 50 g şeker
  • 6 bronz jelatin yaprağı

    • Tüm malzemeleri ısıtın, jelatini ekleyin.
    • Karışımı kaba döküp soğutun, 5 mm küpler halinde kesin.

    Servis Önerisi
  • Mikro nane
  • Mikro limon melisa
  • Yenilebilir çiçekler
  • Matcha tozu
  • Yeşil elma dilimleri
  • Sıvı azot (isteğe bağlı)

    • Tabakta dulce kremadan bir parça sıkın, şekilli tatlıyı yerleştirin.
    • Üzerine matcha kek yerleştirip bastırın.
    • Tekrar dulce krema sürüp kek kırıntıları ile kaplayın.
    • Çevresine mürver jölesi, elma dilimleri, otlar ve çiçeklerle süsleyin.
    • Matcha tozu serpin.
    • Yoğurt karını sıvı azotla dondurup süzgeçle tabağa serpiştirin.
    • Hemen servis yapın.
    sef-reynold-poernomo