Portekizli bir annenin ve Fransız bir babanın kızı olan Louise Bourrat, Lyon’da doğup büyüdü ve küçük yaştan itibaren yemek yapmaya olan sevgisini benimsedi.
17 yaşında, ünlü Şef Alain Ducasse’nin yönettiği Hostellerie de l’Abbaye’nin (1* Michelin) mutfağına katıldı ve bu, hızlıca uluslararası bir yolculuğa dönüşen kariyerinin ilk durağı oldu.
Kariyerinin başından itibaren, profesyonel mutfakların kadınlar için olmadığı yönünde kendisine söylenen önyargıları, çalışmalarıyla kırmaya kararlı olan Louise Bourrat, bugün Portekiz gastronomi sahnesinde en önemli kadın referanslardan biri olarak kabul ediliyor.
Izgara Lahana Hazırlığı
10 adet kalp lahanası
0.5 L bitkisel yağ
Tuz, damak tadına göre
2 kavanoz Lao Gan Ma Baharatlı Acı Biber Sosu
Lahanaları dörde bölün. Tuz ile tatlandırın ve yağda tavada kahverengileşene kadar kızartın.
Pişirmeyi fırında tamamlayın.
Hamsi Sosu Hazırlığı
3 yumurta sarısı
90 g Dijon hardalı
15 g şarap sirkesi
40 g limon suyu
11 g sarımsak
60 g hamsi
10 damla tabasco
750 g bitkisel yağ
Gerektiği kadar su
Yumurta sarısı, sarımsak, hamsi, tuz, Dijon hardalı ve sirkeyi Thermomix’e koyup karıştırın.
Yağ ile emülsifiye edin.
Su ekleyin ve kalan malzemelerle tatlandırın.
Ot Tozu Hazırlığı
250 g kişniş
250 g maydanoz
200 g frenk soğanı
100 g tarhun
Rendelenmiş Parmesan peyniri
Taze kişniş yapraklarını ayırıp servis için saklayın.
Diğer otların yapraklarını seçin ve 100ºC’de fırında kurutun.
Thermomix’e koyup ince toz haline getirin.
Servis
Lao Gan Ma acı biber sosunu lahana yapraklarının üzerine sürün.
Üzerine parmesan peyniri rendeleyin, ot tozu ve taze kişniş yaprakları ile tamamlayın.
Tabakta hamsi sosunu tabana yayın, üzerine lahanayı yerleştirin.
Sepetinizde {{PopupAddToCartVueModal.TotalItems}} ürün bulunmaktadır.Favorilerim sayfasında {{PopupAddToCartVueModal.TotalItems}} ürün var.{{PopupAddToCartVueModal.TotalItems}} devam eden açık artırma var