Izgara Lahana Kalbi


Şef Louise Bourrat tarafından, Lizbon


Şef Louise Bourrat

  • Portekizli bir annenin ve Fransız bir babanın kızı olan Louise Bourrat, Lyon’da doğup büyüdü ve küçük yaştan itibaren yemek yapmaya olan sevgisini benimsedi.
  • 17 yaşında, ünlü Şef Alain Ducasse’nin yönettiği Hostellerie de l’Abbaye’nin (1* Michelin) mutfağına katıldı ve bu, hızlıca uluslararası bir yolculuğa dönüşen kariyerinin ilk durağı oldu.
  • Kariyerinin başından itibaren, profesyonel mutfakların kadınlar için olmadığı yönünde kendisine söylenen önyargıları, çalışmalarıyla kırmaya kararlı olan Louise Bourrat, bugün Portekiz gastronomi sahnesinde en önemli kadın referanslardan biri olarak kabul ediliyor.
Izgara Lahana Hazırlığı
  • 10 adet kalp lahanası
  • 0.5 L bitkisel yağ
  • Tuz, damak tadına göre
  • 2 kavanoz Lao Gan Ma Baharatlı Acı Biber Sosu

    • Lahanaları dörde bölün. Tuz ile tatlandırın ve yağda tavada kahverengileşene kadar kızartın.
    • Pişirmeyi fırında tamamlayın.

    Hamsi Sosu Hazırlığı
  • 3 yumurta sarısı
  • 90 g Dijon hardalı
  • 15 g şarap sirkesi
  • 40 g limon suyu
  • 11 g sarımsak
  • 60 g hamsi
  • 10 damla tabasco
  • 750 g bitkisel yağ
  • Gerektiği kadar su

    • Yumurta sarısı, sarımsak, hamsi, tuz, Dijon hardalı ve sirkeyi Thermomix’e koyup karıştırın.
    • Yağ ile emülsifiye edin.
    • Su ekleyin ve kalan malzemelerle tatlandırın.

    Ot Tozu Hazırlığı
  • 250 g kişniş
  • 250 g maydanoz
  • 200 g frenk soğanı
  • 100 g tarhun
  • Rendelenmiş Parmesan peyniri
    • Taze kişniş yapraklarını ayırıp servis için saklayın.
    • Diğer otların yapraklarını seçin ve 100ºC’de fırında kurutun.
    • Thermomix’e koyup ince toz haline getirin.

    Servis
    • Lao Gan Ma acı biber sosunu lahana yapraklarının üzerine sürün.
    • Üzerine parmesan peyniri rendeleyin, ot tozu ve taze kişniş yaprakları ile tamamlayın.
    • Tabakta hamsi sosunu tabana yayın, üzerine lahanayı yerleştirin.
    Şef Louise Bourrat