Tüm Siparişlerde Ücretsiz Kargo
Şef Jeremy Gillon, JAG Restaurant, Singapur tarafından
Şef Jeremy'nin Normandiya'dan Singapur'a uzanan yolculuğu, doğaya duyduğu saygıyı ve mutfak köklerine sadık kalarak yenilik yapma yeteneğini yansıtıyor. JAG Restaurant'ta, Fransız mutfağını yeniden tanımlamaya devam eden şef, mevsimlik sebzelerin canlılığını ve özenli pişirme sanatını kutlayan bir yemek deneyimi yaratıyor.
Longchamp’ın en kaliteli malzemeleri seçme ve her yıl zarif koleksiyonlar yaratma konusundaki bağlılığı bizlerle tam anlamıyla örtüşüyor. Aynı felsefeyi paylaşıyoruz—en iyi malzemeleri seçmek, mevsimselliğe saygı göstermek ve her ürünün zirveye ulaştığı mükemmel anı yakalamak. Longchamp gibi biz de bu akşam yemeğinde, bu sezonun çeşitliliğinin özünü yakalamaya çalışıyoruz.
Yer Elması Püresi
Papilotte’de yer elması ile tuz, ayçiçek yağı ile birlikte 160°C’de 40 dakika pişirin. Karıştırıp, pürüzsüz bir doku elde etmek için tereyağı ekleyin.
Çiğ Yer Elması Dilimi
Yer elmalarını soyun ve limon dilimiyle birlikte soğuk suya bırakın.
Mandolinle yer elmasını dilimleyin ve halka şeklinde bir kalıp kullanarak halka şekli verin.
Yer Elması Kreması (Cremeux)
Yer elmalarını soyup küp küp doğrayın, soğanları mirepoix (küp doğranmış sebzeler) şeklinde kesin.
Yer elması ve soğanı, hafif altın rengini alana kadar soteleyin, tuzu ve suyu ekleyin.
Kaynamaya başlayınca sütü ekleyin ve 10-15 dakika pişirin.
Kremayı ekleyip 10 dakika daha pişirin, ardından karışımı pürüzsüz hale gelene kadar blenderdan geçirin ve süzün. Espuma olarak saklamak için bain-marie fırınında tutun.
Fırınlanmış Yer Elması Suyu
Havuç, soğan, limon otu ve kerevizi mirepoix şeklinde doğrayın.
Sebzeleri 160°C’de 30 dakika kadar pişirerek renk almalarını sağlayın.
Fırınlanan sebzeleri tencereye aktarın, ardından yer elmalarını ekleyin ve birkaç dakika soteleyin.
Muskovado şekerini ekleyin, suyla kaplayın ve 2-3 saat kadar pişirin.
Süzün ve yer elması suyunun kıvamını elde edene kadar kaynatın.
Suyu kahverengi tereyağı ve limon otu ile sonlandırın.
Limonlu Macun
Suyu kaynatın ve limonları 4 kez haşlayın, her seferinde sıcak suyu soğuk suyla değiştirin.
Beşinci kez, suyu, şekeri ve tuzu ekleyip limonları düşük ateşte 3-4 saat pişirin. Ardından pürüzsüz bir macun kıvamına gelene kadar blenderdan geçirin.
Tütsülenmiş Krema ve Limon Kabuğu
Ekşi kremayı dumanlı bir aletle 2-3 kez tütsüleyin veya samanla tütsüleyin, ardından limon kabuğu rendesi ve tuzu ekleyin.
Limon Otu Yağı
Tüm malzemeleri bir robot coupe’de karıştırın ve bir gün boyunca infüze olmaları için bekletin, ardından süzün.
Fındıklı Ayçiçek Tohumu ve Fermente Soya Fasulyesi Praline
Ayçiçek tohumlarını 180°C’de 8 dakika kadar kavurun.
Tüm malzemeleri bir blenderda karıştırın ve pürüzsüz olana kadar çırpın.
Komplike Yer Elması
Yer elmalarını soyup, limon dilimiyle soğuk suya bırakın.
Mandolinle yer elmalarını 3mm kalınlığında dilimleyin.
Bir terrine (şekil verme kalıbı) içine sırasıyla yer elması dilimlerini, tereyağı, tuz ve agar agar’ı ekleyerek kat kat yerleştirin.
Kalıbı alüminyum folyo ile kapatın ve 160°C’de 40-45 dakika pişirin.
Piştikten sonra başka bir terrine ile üstüne baskı yapın ve soğumaya bırakın.
Soğuyan yer elmasını dikdörtgen şekilde dilimleyin. Servis etmeden önce 2 dakika 180°C’de ısıtın.
Karışık Çiçekler ve Turp
Farklı tatlı çiçekler ve farklı turp çeşitlerini kullanın, örneğin limon nane, fesleğen, kişniş.
Limon Kaviarı
Komplike yer elmasının üzerine son olarak ekleyin.
Yer Elması Bisküvisi
300g yer elmasını soyun ve tuzlu suda yumuşayana kadar haşlayın, sonra püre haline getirin.
Yer elması püresini 2-3 kez tütsüleyin ve bir kenara ayırın.
Tereyağını kabarana kadar çırpın, ardından şekeri ekleyin ve karıştırmaya devam edin.
Kuru malzemeleri (un, karabuğday unu, kabartma tozu, tuz, kekik tozu) karıştırın. Bu karışımı tereyağına ekleyin ve karıştırın.
Son olarak yer elması püresini ekleyin ve bambu külünü ilave edin.
Hamuru en az 30 dakika dinlendirin.
Silikon kalıplar kullanarak 150°C’de 10 dakika pişirin.