Kızartılmış Patlıcan (Eggplant Fitte)
- 70 g patlıcan
- 15 g çok amaçlı un
- 1 yumurta
- 40 g galeta unu
- Bir tutam tuz ve karabiber
Patlıcanın kabuğunu soyun, ortadan ikiye bölün, ardından 4×8 cm parçalar halinde dilimleyin. Tuz ve karabiberle tatlandırın.
Patlıcanı önce una, sonra çırpılmış yumurtaya, en son galeta ununa bulayın.
170°C yağda her iki tarafı altın rengi olana kadar derin yağda kızartın.
Fazla yağı süzün.
Oriental Tahin Sosu
- 100 g tahin sosu
- 2 yemek kaşığı soya sosu
- 1 yemek kaşığı maesil (erik şurubu)
- 20 g taze lime suyu
- 2 yemek kaşığı sirke
- 1.5 yemek kaşığı şeker
- 1 çay kaşığı susam yağı
- 50 ml su
Tüm malzemeleri bir karıştırma kabında iyice karışana kadar karıştırın.
Yeşil Biberli Yağ
- 200 g kanola yağı
- 20 g fesleğen
- 100 g ıspanak
- 70 g cheongyang biberi
Fesleğen, ıspanak ve biberleri sıcak suda kısa süre haşlayın, ardından fazla suyunu sıkarak çıkarın.
Kanola yağını 80°C’ye ısıtın, sonra tüm malzemeleri 10 dakika boyunca blendırda çekin.
İnce bir bez veya süzgeçle yağı süzerek katıları ayırın.
Soğuduktan sonra kullanın.
Salsa Verde
- 30 g yeşil biber
- 8 g kişniş
- 10 g sarımsak
- 180 g domates
- 1.5 yemek kaşığı maesil (erik şurubu)
- 1 lime
- 1/3 çay kaşığı tuz
Tüm malzemeleri ince ince doğrayın.
Hepsini pürüzsüz olana kadar blenderdan geçirin.
Bahçe Salatası
Sebzeleri lokma büyüklüğünde doğrayın, 10 dakika soğuk suda bekletin, ardından iyice süzün.
Sunum
Tabakta oriental tahin sosunu yayın.
Kızarmış patlıcanı sosun yanına yerleştirin.
Bir karıştırma kabında salatayı 2 yemek kaşığı salsa verde ve 1 yemek kaşığı yeşil biberli yağ ile karıştırın.
Salatayı kızarmış patlıcanın üstüne koyun ve üzerine yeşil biberli yağ gezdirerek tamamlayın.