BEZELYE VE YEŞİL FİLİZLİ RISOTTO


Şef Giuseppe Pezzella’dan, Eugène Eugène


Şef heewon lim

"Gıdanın geleceği taze, sürdürülebilir ve yaşam doludur — doğanın bir kutlamasıdır."

MALZEMELER

  • 60 g Carnaroli pirinci
  • 40 g bezelye püresi
  • Tuz
  • Karabiber
  • 20 g tereyağı
  • 20 ml Parmigiano Reggiano peyniri
  • 100 g bezelye suyu (bulyon)
  • 10 adet Affila mikrofilizi
  • 3 adet taze şeker bezelyesi (snow peas)
  • 5 adet kapuzin mikrofilizi
  • 20 g doğranmış kabak
  • 15 g zeytinyağı
  • 10 g arpacık soğanı (şalot)

Hazırlanışı:

  1. Bir tavada 10 g tereyağı ile arpacık soğanını kavurun, sonra Carnaroli pirincini ekleyin.
  2. Pirinci kavurun, pirinç ısındığında bezelye suyunu azar azar ekleyerek pişirin.
  3. Ayrı olarak Affila mikrofilizlerinin yarısını ve doğranmış kabağı 30 saniye, taze şeker bezelyelerini ise 3 dakika haşlayın.
  4. Risotto neredeyse piştiğinde (tat kontrolü yaparak) bezelye püresini ekleyin.
  5. İstenilen kıvama geldiğinde (bulyon eklendikten yaklaşık 18 dakika sonra) risottoyu ocaktan alın.
  6. Haşlanmış Affila mikrofilizi, haşlanmış kabak, tereyağı ve parmesan peynirini ekleyip iyice karıştırın.
  7. Kalan otlar ve haşlanmış taze bezelyeleri zeytinyağı, tuz ve karabiberle tatlandırın.
  8. Risottoyu tabağa alın, üzerine otlar ve sebzeleri nazikçe yerleştirin, son olarak zeytinyağı gezdirin.

BEZELYE PÜRESİ

  • 1 kg taze bezelye
  • 50 g arpacık soğanı
  • 50 g patates
  • Tuz
  • Karabiber
  • 200 ml pişirme kreması
  • 30 ml zeytinyağı

Hazırlanışı

  1. Bezelyeleri ayıklayıp tuzlu suda 7 dakika haşlayın, ardından buzlu suya koyarak şoklayın.
  2. Arpacık soğanı ve patatesleri soyup doğrayın, zeytinyağında pişirin.
  3. Haşlanmış bezelyeleri ekleyin, tuz ve karabiberle tatlandırıp 2 dakika pişirin.
  4. 0,5 litre su ve kremayı ekleyip pişirmeye devam edin.
  5. Karışımı blenderdan geçirin ve süzün.

BEZELYE SUYU (BULYON)

  • 500 g bezelye kabuğu
  • 1 kg donmuş bezelye
  • 200 g soğan
  • 100 ml havuç suyu (veya doğranmış havuç)
  • 100 g kereviz
  • 50 g nane

Hazırlanışı:

  1. Tüm malzemeleri 2 litre soğuk su ile büyük bir tencereye koyun.
  2. Kısık ateşte 3 saat pişirin.
  3. Süzüp soğutun.
Şef Heewon Lim