Sebzeli Turta


Şef Alain Passard, Arpège tarafından


Şef Alain Passard

"Fantezi, sihir, bahçe dehası. Doğa, en güzel yemek kitabını yazmıştır. Benim için mevsimler, randevulardır!"

Malzemeler:
  • Sebze Karışımı: Mevsimlik sebzeler: kereviz, pırasalar, kış turpları ve havuç
  • 1 yemek kaşığı kanola yağı
  • 1 diş taze sarımsak
  • Bir tutam horseradish (yaban turpu)
  • Yarım citron (limon benzeri bir meyve) kabuğu rendesi
  • 1 demet ince doğranmış maydanoz
  • 1 yufka (milföy hamuru)
  • 1 yumurta sarısı (hamuru fırçalmak için)

  • Yapılışı:
    Filling (İç harç) Hazırlığı:
    • Sebzeleri ince brunoise (çok küçük küp) şeklinde doğrayın.
    • Bir tavada kanola yağı ile soteleyin.
    • Taze sarımsağı kıyın ve horseradish ekleyin, böylece tatlar birbirine geçsin.
    • Pişirmenin sonlarına doğru citron kabuğu rendesini ve ince doğranmış maydanozu ekleyin.
    • Harcı bir halkaya yerleştirin ve buzdolabında soğutun.

    Pasta Hazırlığı:
    • Milföy hamurunu ince bir şekilde uzatarak açın.
    • İç harcı hamurun ortasına yerleştirin ve kenarlarını dikkatlice kapatın.
    • Üzerine yumurta sarısını sürün ve kenarları dekoratif bir şekilde kabartarak şekil verin.

    Pişirme:
    • Fırını 180°C (350°F) ısıtın.
    • Hamur altın rengi ve çıtır olana kadar yaklaşık 45 dakika pişirin.

    Servis:
    • Sıcak olarak servis yapın, yanında kremalı pancar ve kivi sosu ile.

    Kremalı Pancar ve Kivi Sosu İçin Malzemeler:

  • 3 orta boy pancar
  • 5 olgun kivi
  • 1 dal biberiye
  • Bir parmak balsamik sirke
  • Taze çekilmiş beyaz karabiber

  • Hazırlık:
    • Bir meyve sıkacağıyla, pancar ve kivi suyu sıkın. Yaklaşık 1 litre pancar suyu ve 25 cl kivi suyu elde etmelisiniz.
    • Her iki suyu ayrı tencerelerde, düşük ateşte kaynatın ve kıvamı koyulaşana kadar, bir kaşığın arkasını kaplayacak şekilde indirerek yoğunlaştırın.
    • Her iki suyu tek bir kapta birleştirin, tıpkı bir parfüm karıştırıyormuş gibi.
    • Sosun asidik, acı ve tatlı dengesini damak tadınıza göre ayarlayın.
    • Sosu biberiye dalı, bir parmak balsamik sirke ve taze çekilmiş beyaz karabiber ile parfümleyin.
    • Karışımı birkaç dakika demlemeye bırakın, böylece tatlar mükemmel bir şekilde karışsın.

    Servis:
    • Hazırladığınız sıcak pastayı kremalı pancar ve kivi sosu ile birlikte servis edin.
    Şef Alain Passard